2018-01-10

Recept #1 - Kari z červené čočky

Původně jsem tohle jídlo chtěla dělat první den v novém roce, protože když sníme čočku, tak budeme bohatí přece. Nakonec jsem ale dopadla docela špatně a celý den jsem prospala. No jo, kocovinka. Tak jsem si tuhle dobrotu udělala později a musím hned ze začátku napsat, že tohle je fakt neskutečně dobré jídlo a určitě si ho udělám někdy znovu!

Co na něj budeme potřebovat? 
- 300 g červené čočky
- 300 g rýže basmati
- 1-2 lžíce sezamového oleje (já použila olivový)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru (ten jsem vynechala)
- 1 lžička červené kari pasty (taktéž jsem vynechala)
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mletého římského kmínu (nepoužila jsem)
- 400 g rajčatového pyré
- 300 ml kokosového mléka
- sůl
- hrst čerstvého koriandru (slouží spíše na ozdobu, ale taky jsem ho nepoužila)

No a postup?
Čočku a rýži si uvaříme podle návodu. Poté si na pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, nasekaný česnek a zázvor (pokud ho použijete). Jakmile cibule zesklovatí, přidáme kari pastu a zbylé koření, restujeme ještě asi minutu. Do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a osolíme. Nakonec přidáme uvařenou čočku a vše promícháme, pak už nevaříme. Kari podáváme s rýží a nasekaným koriandrem, který ale podle mě vůbec nemusíte použít.


A máme hotovo! Je to hrozně jednoduché, rychlé a chuťově výborné! Až jsem na to zrovna dostala chuť 😃 Určitě recept vyzkoušejte, můžu jen doporučit.

D.

Žádné komentáře:

Okomentovat