2018-02-08

Recept #6 - Vegan fazolové brownies, "Buddha bowl", Hasselback brambory (3v1)

Po delší době jsem tu opět s receptovým článkem. Byla jsem nemocná a tak nebyla chuť ani energie vařit. Zabrouzdala jsem ale ještě trochu do doby, než jsem onemocněla, a našla 3 recepty, které jsem vám ještě neukázala. Všechny 3 recepty jsou vhodné pro vegany a jsou vážně jednoduché, zaberou jen několik minut na přípravu.

Vegan fazolové brownies
Budeme potřebovat:

- 2 plechovky červených fazolí (klidně použijte míň, nebude to mít tak silnou chuť po fazolích ve výsledku)
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/2 hrnku kakaa (karobu)
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2/3 hrnku rostlinného mléka
- 1/3 rostlinného oleje
- 1/3 hrnku nasekané tmavé čokolády
- 1/2 vanilkového lusku (nebo 2 lžíce vanilkového cukru)
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 banán (doporučuju fakt velkej banán)
- špetka soli

Plech na pečení si vymažeme olejem a vysypeme moukou, troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy si vsypeme fazole propláchnuté od nálevu, nakrájený banán, semínka z vanilkového lusku, rostlinné mléko a olej. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. V jiné míse smícháme mouku, kakao, třtinový cukr, prášek do pečiva, nasekanou čokoládu a sůl. Rozmixovanou směs přidáme k sypké směsi a vše pořádně smícháme. Těsto rovnoměrně nalijeme na plech a pečeme 20-25 minut.
My jsme si zmrzlinu odveganizovaly zmrzlinou Ben and Jerry´s s příchutí Peanut Butter a horkými malinami.



Buddha bowl
Budeme potřebovat:

- cizrnu
- lahůdkové tofu
- avokádo
- pórek
- rajčátka nebo červenou papriku
- brokolici
- kukuřici
- kapustičky
- semínka dle libosti (já použila slunečnicová a zlatý len)

Cizrnu (buď z plechovky nebo uvařenou) dáme do misky, dále přidáváme rajčátka, kukuřici, pórek, brokolici povařenou ve vodě, kapustičky, tofu (které jsme si trochu osmahli na pánvičce), rozmačkané avokádo a na závěr celé dílo posypeme semínky dle našeho výběru. Jednoduché jídlo plné vitamínů a živin.


Hasselback brambory

Brambory si omyjeme, ale neloupeme. Z každé strany brambory si položíme vařečky a brambory nakrájíme na tenké plátky, cílem je ale neprokrojit bramboru až dolů. Poté si brambory propláchneme pod studenou vodou nebo je chvíli necháme máčet v misce s vodou, aby se z nich vyplavil škrob. Poté je rozložíme do pekáčku s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a pečeme cca hodinu při 190°C.
Do zářezů si můžeme přidat tenké plátky cibule, česneku nebo sýru a podáváme s dipem nebo zeleninou. Já si k bramborám udělala brokolici, tofu a přidala ještě trochu kukuřice.



Doufám, že pokud nějaký z receptů vyzkoušíte, bude vám chutnat. Tak dobrou chuť!

D.

Žádné komentáře:

Okomentovat