2018-04-20

Recept #11 - Jarní Stir Fry s tofu, Čokoládovo banánová kaše s burákovým máslem, Kedlubnové bramboráčky s koprovým dipem (3v1)

Krásný pátek všem!

Abych už konečně dohnala veškeré resty, rozhodla jsem se zveřejnit další 3 recepty. Tentokrát se jedná o 2 zdravé obědy/večeře a jednu takovou sladkou snídani.

Jarní Stir Fry s tofu
Budeme potřebovat:

- 1 hlávku brokolice
- 2 jarní cibulky
- 1 svazek ředkviček
- marinované nebo obyčejné tofu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce nasekaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce kokosového oleje
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- 2 limetky
- hrst kešu ořechů
- 300 g rýžových nudlí

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a ředkvičky na čtvrtinky. Tofu si nakrájíme na kostičky nebo nudličky a promícháme se sojovou omáčkou, zázvorem a česnekem. Do hlubší pánve (woku) dáme zeleninu, podlijeme 2 lžícemi vody a necháme 3 minuty podusit. Zeleninu přesuneme bokem na talíř a na pánvi rozehřejeme kokosový olej. Zprudka orestujeme tofu, po pár minutách přidáme zeleninu, zalijeme chilli omáčkou a zamícháme. Nakonec zakápneme šťávou z limetek, posypeme kešu ořechy a podáváme s hotovými nudlemi, které jsme si uvařili podle návodu.



Čokoládovo banánová kaše s burákovým máslem
Budeme potřebovat:

- 60 g vloček
- 200 ml mléka (já použila rostlinné)
- 1/2 banánu
- 1 lžíce burákového másla
- 20 g hořké čokolády
- ovoce a oříšky na ozdobu

Vločky si povaříme v mléce cca 10 minut. Přidáme čokoládu, arašídové máslo a necháme rozpustit. Smícháme s rozmačkaným banánem a naservírujeme do misky. Pak si kaši můžeme libovolně ozdobit ovocem a oříšky.



Kedlubnové bramboráčky s koprovým dipem
Budeme potřebovat:

- 4 kedlubny
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 4 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhanky
- olej na smažení

Na dip:
- 200 g zakysané smetany/jogurtu
- 2 lžíce kopru
- špetka soli

Z kedluben odstraníme listy i slupku a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vymačkáme vodu, přidáme česnek, sůl, vejce a společně s moukou a strouhankou propracujeme na lepivé těsto. Na pánvi si rozehřejeme olej a lžící nanášíme těsto (na jeden bramboráček stačí zhruba 1 větší lžíce těsta, lepší je udělat menší, aby se dobře obracely). Opékáme pár minut z každé strany a hotové bramboráčky odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme je s hotovým dipem.



D.

Žádné komentáře:

Okomentovat